GIS ostrzega przed bakterią E. Pod żadnym pozorem nie wolno tego jeść

2 tygodni temu 16

W partii tatara wołowego sanepid wykrył bakterie Escherichia coli produkujące toksynę Shiga (STEC). Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie w tej sprawie.

Producent - Sokołów S.A. - rozpoczął procedurę wycofania kwestionowanej partii produktu. Chodzi o produkt: tatar wołowy, 200 g, o numerze partii: 8525281202. Termin przydatności do spożycia to 24 października 2025 r. Producentem jest SOKOŁÓW Spółka Akcyjna Oddział w Tarnowie.

Poważne konsekwencje

Spożycie produktu zanieczyszczonego Escherichia coli (STEC) wiąże się z ryzykiem zatrucia pokarmowego. Nie należy spożywać produktu z partii objętej komunikatem, a w przypadku wystąpienia niepokojących objawów po spożyciu należy skontaktować się z lekarzem.

Sokołów S.A. rozpoczął procedurę wycofania kwestionowanej partii produktu Sokołów S.A. rozpoczął procedurę wycofania kwestionowanej partii produktu / Materiały prasowe

Towar wycofywany ze sklepów

GIS poinformował, że Sokołów S.A. rozpoczął procedurę wycofania kwestionowanej partii produktu, a organy urzędowej kontroli żywności nadzorują proces wycofywania z obrotu i prowadzą postępowanie wyjaśniające w tej sprawie.

Materiał chroniony prawem autorskim - wszelkie prawa zastrzeżone. Dalsze rozpowszechnianie artykułu za zgodą wydawcy INFOR PL S.A. Kup licencję

Dalszy ciąg materiału pod wideo

Przeczytaj źródło