- GIS ostrzega przed glutenem w chrupków Tygryski
- Produkt oznakowany jako bezglutenowy zawiera gluten
- Firma TBM Sp. z o.o. wycofuje produkt z rynku
Ostrzeżenie GIS ws. chrupków kukurydzianych Tygryski
W wyniku kontroli urzędowej przeprowadzonej przez Państwową Inspekcję Sanitarną stwierdzono niezgodność w zakresie zawartości glutenu w partii chrupek kukurydzianych oznakowanych jako bezglutenowe.
- Spożycie produktu przez osoby z alergią bądź nietolerancją na gluten może wywołać u nich wystąpienie reakcji alergicznej - ostrzegł GIS.
Tygryski Chrupki kukurydziane
- o smaku toffi 70 g,
- o numerze partii: A0430,
- z datą spożycia do 01.2026.
Producentem chrupek jest TBM Sp. z o.o., Kolejowa 7A, 27-415 Kunów.
GIS poinformował, że firma TBM Sp. z o.o. niezwłocznie po otrzymaniu informacji o stwierdzonej niezgodności podjęła działania mające na celu wycofanie produktu z rynku oraz poinformowała odbiorców o zaistniałej sytuacji.
- Organy urzędowej kontroli żywności nadzorują proces wycofywania kwestionowanej partii z obrotu i prowadzą postępowanie wyjaśniające w sprawie - dodał GIS.
Materiał chroniony prawem autorskim - zasady przedruków określa regulamin.
Dowiedz się więcej na temat:

4 dni temu
10





English (US) ·
Polish (PL) ·