Pod żadnym pozorem tego nie jedz. GIS ostrzega

2 tygodni temu 17
  • W partii tatara wołowego sanepid wykrył bakterie Escherichia coli produkujące toksynę Shiga (STEC). Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie w tej sprawie.

    • Główny Inspektorat Sanitarny ostrzega przed partią tatara wołowego, w której wykryto bakterie Escherichia coli (STEC).
    • Chodzi o produkt: tatar wołowy 200 g, numer partii 8525281202, termin przydatności do 24 października 2025 r. Producentem jest Sokołów S.A., Oddział w Tarnowie.
    • Spożycie produktu z tej partii może grozić zatruciem pokarmowym.

    Producent - Sokołów S.A. - rozpoczął procedurę wycofania kwestionowanej partii produktu.

    Chodzi o produkt: tatar wołowy, 200 g, o numerze partii: 8525281202. Termin przydatności do spożycia to 24 października 2025 r. 

    Producentem jest SOKOŁÓW Spółka Akcyjna Oddział w Tarnowie.

    Spożycie produktu zanieczyszczonego Escherichia coli (STEC) wiąże się z ryzykiem zatrucia pokarmowego. Nie należy spożywać produktu z partii objętej komunikatem, a w przypadku wystąpienia niepokojących objawów po spożyciu należy skontaktować się z lekarzem.

    GIS poinformował, że Sokołów S.A. rozpoczął procedurę wycofania kwestionowanej partii produktu, a organy urzędowej kontroli żywności nadzorują proces wycofywania z obrotu i prowadzą postępowanie wyjaśniające w tej sprawie. 

Dalsza część artykułu pod materiałem video:

Przeczytaj źródło