Tak wyglądał tort na weselu Katarzyny Cichopek i Macieja Kurzajewskiego. Zrobił furorę

2 tygodni temu 14

Katarzyna Cichopek i Maciej Kurzajewski powiedzieli sobie "tak", rozpoczynając nowy rozdział życia jako małżeństwo. Zamiast organizować uroczystość w popularnych warszawskich hotelach czy nadmorskich kurortach, para postawiła na kameralny hotel w Urszulinie, położony w otoczeniu jezior, lasów i łąk. Wyjątkowe miejsce nie było przypadkowe — należy do przyjaciół pary, a jego urokliwe położenie miało dla nich szczególne, emocjonalne znaczenie.

Polecamy: Pierwszy taniec Katarzyny Cichopek i Macieja Kurzajewskiego. Jest nagranie

Ślub i przyjęcie odbyły się w elegancko udekorowanej sali hotelowej, gdzie dominowały odcienie bieli i złota. Katarzyna Cichopek zachwycała w klasycznej, białej sukni ślubnej z subtelnymi zdobieniami, natomiast Maciej Kurzajewski wyglądał elegancko w ciemnogranatowym garniturze.

Przeczytaj także: Fotobudka na ślubie Katarzyny Cichopek. Tyle trzeba za nią zapłacić

Para młoda zdecydowała się na dwudniowe świętowanie. Sobota była dniem oficjalnej ceremonii i przyjęcia weselnego, natomiast w niedzielę goście mogli wziąć udział w bardziej swobodnych, rekreacyjnych aktywnościach — wszystko zgodnie z życzeniem pary, aby uczynić weekend niezapomnianym i pełnym radości.

Dalszy ciąg artykułu pod materiałem wideo

Gdzie odbył się ślub Katarzyny Cichopek i Macieja Kurzajewskiego?

Jak wyglądał tort na weselu pary młodej?

Jakie dania serwowano podczas wesela?

Co goście mogli robić w niedzielę podczas świętowania?

Weselni goście coraz chętniej publikują zdjęcia z wesela młodej pary. W mediach społecznościowych pojawiło się już nagranie, na którym widać, jak wyglądał tort. Trzeba przyznać, że robi wrażenie. Czteropiętrowy wypiek ozdobiony był kwiatami i dekoracyjnymi racami.

Tort na weselu Katarzyny Cichopek i Macieja Kurzajewskiego

Tort na weselu Katarzyny Cichopek i Macieja Kurzajewskiegoinstagram

Polecamy: Menu weselne Cichopek i Kurzajewskiego. Goście dostali jelenia

Redakcja "Faktu" dotarła do szczegółów menu weselnego Katarzyny Cichopek i Macieja Kurzajewskiego. Na początek goście mogli skosztować carpaccio z polędwicy wołowej, wzbogaconego płatkami pecorino, rukolą i oliwą truflową. Następnie serwowano zupy — tradycyjny rosół z domowym makaronem oraz zupę borowikową z grzankami.

Danie główne to schab z kostką, podawany z purée ziemniaczanym, świeżymi sałatami i dressingiem ziołowym. Na deser nowożeńcy przygotowali niespodziankę, która była zwieńczeniem kulinarnego doświadczenia. W trakcie przyjęcia goście mogli także spróbować takich specjałów jak roladki z jelenia z sosem śliwkowym, kluski śląskie, barszcz czerwony z sakiewką wypełnioną kapustą i grzybami, a także różnorodne bufety z zimnymi i ciepłymi przekąskami oraz słodkościami.

Dziękujemy, że przeczytałaś/eś nasz artykuł do końca. W serwisie Plejada.pl każdego dnia piszemy o najważniejszych wydarzeniach show-biznesowych. Bądź na bieżąco! Obserwuj Plejadę w Wiadomościach Google. Odwiedź nas także na Facebooku, Instagramie, YouTubie oraz TikToku.

Chcesz podzielić się ciekawym newsem lub zaproponować temat? Skontaktuj się z nami, pisząc maila na adres: plejada@redakcjaonet.pl.

Przeczytaj źródło